Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

~Basilopita 2011~


ΥΛΙΚΑ:
  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 320 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 560 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 16 αυγά)
  • 520 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι 28 ή 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για 30΄ ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Χρόνος προετοιμασίας: 10’ λεπτά
Μερίδες: 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου