ΥΛΙΚΑ:
- 480 γρ. ζάχαρη άχνη
- 320 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 200 γρ. αλεύρι
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 560 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 16 αυγά)
- 520 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- ξύσμα από δύο πορτοκάλια
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι 28 ή 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για 30΄ ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’ λεπτά
Μερίδες: 16
Χρόνος προετοιμασίας: 10’ λεπτά
Μερίδες: 16